Välkommen!
SportAdmin använder Cookies för att förbättra din användarupplevelse. Genom att klicka på Jag Godkänner tillåter du detta. Här kan du läsa mer om cookies och hur SportAdmin använder dem.
Leksands Baseboll och Softbollklubb

Varmt välkommen till Leksands Baseboll och Softbollklubb! 

Vi är en förening med närmare 90 aktiva barn, juniorer och seniorer i åtta olika lag, från U9 till A-lagsseniorer. Vi ser nu fram emot en givande säsong där alla våra medlemmar känner sig välkomna som en del av laget, gemenskapen och vår förening!  

Nedan har vi sammanställt information om det som berör våra aktiva barn och deras vårdnadshavare inför säsongen.

 

Utrustning 

 • Kläder: Oömma träningskläder.  

  Träningskläder med vår logga kan beställas via Stadium.se under fliken “Föreningar” https://www.stadium.se/foreningar/1747744. Dessa kan vem som helst beställa. 

  Det finns också ett sortiment med plagg på Stadiumteamsales.se dessa plagg beställs i en samlad lagbeställning om efterfrågan finns, kolla med lagrepresentant eller din tränare. 

 •  Matchställ: lånas ut av klubben vid matcher och cuper.
 • Handske: Det går bra att låna handske vid träningstillfällen och match. Efter ett tag kan det vara idé att köpa en egen – hör med tränare för tips. 
 • Skor: Det går bra med vanliga gymnastikskor eller fotbollsskor. Det finns också speciella skor för baseboll och softboll, dessa benämns som cleats på engelska. 
 • Slagträ och hjälm: lånas ut av klubben vid träningstillfällen och match. 
 • Inköp egen utrustning:  vill man köpa egen utrustning tex vita/grå matchbyxor, handske, skor, slaghandskar så finns Basebollagret i Falun, Åke Halvarsson 073- 590 70 90. Med jämna mellanrum bjuder klubben in Åke till Leksands för försäljning. 
 • Köp och sälj: På Facebook finns en grupp som där man kan sälja och köpa begagnad baseboll- och softbollutrustning. Gruppen heter Baseboll/Softboll Prylar Köp & Sälj 

Att bli medlem 

Tre prova-på träningar ingår utan kostnad, då får man testa på om sporten är rolig och något för ditt barn. Om ni bestämmer er för att fortsätta fyller ni i ett anmälningsformulär. Detta fås av tränarna i samband med träningarna och faktura skickas via e-post.  

 

Medlemsavgift 150 kronor per barn.  

 • Du som vårdnadshavare kan även bli stödmedlem 150 kr.  
 • För att delta i seriespel, cuper och träningar måste man vara medlem.  
 • Medlemsavgiften rätt att rösta vid föreningens årsmöte, såväl stödmedlem som spelande medlem. 

Träningsavgift 600 kronor barn och ungdomar f. 2009 eller senare. 

I avgiften ingår: 

 • Spelarlicens med olycksfallsförsäkring. Licensen är ett krav från Svenska Baseboll och Softboll Förbundet för att få spela matcher och turneringar. 
 • Anmälningsavgifter till serier och cuper. 
 • Träning och deltagande i seriespel. 

Om det är svårt att betala hela summan på en gång finns det möjlighet att dela upp betalningen, kontakta oss via mail (info@lbsk.se) så ordnar vi en betalningsplan. 

 

Arbetsinsatser 

I Leksands Baseboll och Softbollklubb har vi valt en föreningsmodell och kultur som bygger på gemensamt ideellt arbete för att kunna hålla nere våra medlems- och spelavgifter. På så sätt ger vi fler möjlighet att delta. Därför behöver vi alla hjälpas åt med olika typer av arbeten som genererar betydelsefull inkomst för att finansiera hela vår verksamhet.  

 

Vi försöker fördela det ideella arbetet på ett rättvist sätt över alla lag (där seniorer och juniorer får fler arbetsuppgifter än våra yngsta barns vårdnadshavare). Baseboll och softboll är en sport som främst utövas under sommaren men för att finansiera sommarsäsongen så krävs arbetsinsatser under hela året. 

 

Föreningens största kostnader är hyra för våra två planer samt driften av vårt klubbhus. Andra kostnader är exempelvis inköp av gemensam utrustning, anmälningsavgifter till serier och cuper och ersättningar till domare, coacher och ledare.  

 

Notera att om man som spelare slutar under säsongen så är man skyldig att bemanna de pass man tilldelas under året! De arbetstillfällen som vi i dagsläget har planerat för vårdnadshavare till våra barnspelare är: 

 

Jobb 

Datum  Antal pass/spelare 
Kioskförsäljning – SHLmatcher, Tegera Arena Leksands IF  Säsong 24/25 (Okt-Mar)  ca 3 st pass/barn (U9, U12, U15 och U13 Softboll) 

 

Passen bemannas av utsedd arbetsledare, föräldrar arbetar på passen i Tegera Arena för barn som är under 16 år.  Alla medlemmar informeras om passen genom mailutskick och på den gemensamma Facebookgruppen: LBSK Jobb. 

 

Mer information 

Du är välkommen att kontakta oss info@lbsk.se om du har frågor.  

 

Vill du vara med och hjälpa till under året som ledare, tränare, styrelseuppdrag, 

Administration, byggnation mm? Kontakta oss så berättar vi mer, vi blir gärna fler! 

 

Väl mött på våra planer i sommar! 

Styrelsen för Leksand Baseboll och Softboll Klubb 

 
Huvudsponsorer
Övriga sponsorer