Välkommen!
SportAdmin använder Cookies för att förbättra din användarupplevelse. Genom att klicka på Jag Godkänner tillåter du detta. Här kan du läsa mer om cookies och hur SportAdmin använder dem.
Leksands Baseboll och Softbollklubb
Baseboll

Välkommen till Leksands Baseboll

Välkommen till vår basebollverksamhet! 

 
Vi har ett aktivit juniorlag (ålder 15-19) och ett seniorlag (ålder från 19 år). 
 
För mer info angående träningar kontakta spelarrepresentant Johan Klarberg 070- 5855511 eller mail till info@lbsk.se
 

Kom gärna och testa, de första tre träningstillfällena är kostnadsfria.

För att fortsätta träna efter du provat på så blir du medlem i föreningen genom att betala medlems- och spelaravgiften, faktura skickas via mail.

 

Medlemsavgift:

· Alla åldrar: 150 kr

Spelaravgifter:

· Senior (född 2003 eller tidigare) 2300 kr

· Junior (född 2004-2007) 1200 kr

· Barn och ungdom (född 2007 eller senare) 600 kr

Spelschema och laguppställning- Baseboll 2021
2021-06-23 09:54
Laget och matcherna som gäller för 2021
 
Jonathan Schöön summerar herrarnas säsong 2020!
2020-10-05 21:27
Foto: Tyler Overstreet
En väldigt annorlunda och kort säsong tog slut lite tidigare för oss än vi hade hoppats  efter en kvartsfinalsförlust mot Sundbyberg med 2-1 i matcher. Men vi tar det hela i kronologisk ordning. 

Efter en kraftigt försenad start på säsongen pga den pågående pandemin så börjar vi vår säsong väldigt starkt med att ta två segrar på hemmaplan mot Rättvik. Utomordentligt bra pitching av Daniel Linder och Per Sjörs lägger grunden till segrarna och slagningen funkar också helt ok för att vara första matcherna för säsongen. 

Tyvärr skulle det visa sig att den fina starten inte följs upp med en lika bra insats i bortamötet med Sundsvall ett par helger senare. Slarvigt försvarsspel och dålig slagning samtidigt som Sundsvall gör det bra både offensivt och defensivt gör att säsongens två första förluster är ett faktum. 

Den nedåtgående trenden fortsätter sedan i nästa omgång då returmöte mot Rättvik står på agendan. Ett Lumberjacks som saknar båda sina vinnande pitchers från första mötet har tyvärr inte tillräckligt med pitching för att stå emot Rättviks offensiv men vi gör det bra offensivt i båda matcherna. Bland annat slår Kevis Kias en Home Run, på Rättviks duktiga pitchers och det är kul att se hur våra juniorspelare verkligen tar för sig den här säsongen när dom får chansen. 

I säsongens andra och även sista hemmahelg står kampen om andra platsen i serien på spel och därmed även en chans till hemmafördel i kvartsfinalen. Två segrar för oss mot Sundsvall hade betytt andra plats i serien och det börjar bra i första matchen då vi vänder ett underläge i slutet av matchen till vinst efter ett långt regnavbrott. I och med detta så blir den andra matchen direkt avgörande för kampen om andra platsen. Tyvärr så ska det långa regnavbrottet visa sig få riktigt tråkiga påföljder då matchen tvingas brytas pga mörker när vi ligger under efter 7 innings. Då schemat inte tillåter spel helgen därpå eftersom slutspelet börjar då så finns tyvärr inget ledigt datum att spela färdigt matchen på.  Sundsvall inte kan spela under veckan och därmed så tilldöms dem segern i matchen av Tävlingskommittén och vi slutar på en tredje plats i tabellen.

Tredje plats i tabellen innebär att vi får resa ner till Sundbyberg som slutade tvåa i den Södra serien för ett kvartsfinalmöte i bäst av 3 matcher. En serie med tvära kast i resultat åt båda hållen där vi förlorar den första matchen stort med 10-1 men kommer tillbaka och vinner den andra matchen ännu större med 14-1 efter fenomenal pitching av Per Sjörs och minst lika bra slagning av laget. Tyvärr skulle det visa sig för svårt att vinna den avgörande matchen på söndagen då vår avsaknad av djup i truppen när det kommer till pitching gör att vi inkasserar en sur förlust med 15-0 i den avgörande matchen. 

En kort säsong får därmed ett abrupt avslut och siktet ställs istället på nästa säsong. Sammanfattningsvis så kan vi konstatera att vi tyvärr inte kan genomföra resten av säsongen på lika fint sätt som det såg ut inledningsvis men glimtar av våran fulla potential gjorde sig definitivt påminda. Med ett års mer erfarenhet för våra juniorer under bältet och med lite mer flyt på skadefronten så ser vi inga begränsningar för vad vi kan komma att uträtta under 2021. 

På tal om våra juniorer så vill jag avslutningsvis gratulera dem till den fina 4:e plats i Junior-SM 2020 och vi kan konstatera att framtiden ser ljus ut för Lumberjacks!

Jonathan Schöön, 
Leksand Baseboll o Softbollklubb
Välkommen till Leksand Motohiro Koga!
2019-06-24 11:18

En del av er har kanske redan sett Motohiro spela match. Motohiro är en av våra utländska spelare för säsongen, han kommer från Osaka, Japan och han anlände till Leksand i början av juni, han landade rakt in i pågående säsong och hann också följa med baseboll-laget till Federations Cup i Kroatien. 


Osaka University Baseball Club är hans hemma-klubb och vi är glada att ha honom som spelare i sommar som förstärkning och ett kulturellt utbyte! Motohiro började spela baseboll i 10-års-åldern, som junior spelade han första och andra base och som senior på universitet som outfielder och pitcher. Hans största intresse är baseboll, på fritiden gillar han att kolla på MLB-matcher och följa sina japanska favoritspelare Ichito (Seattle Mariners) och Hideki Matsui (New York Yankees). 


Han är förväntansfull inför säsongen i Leksand och ser fram emot att kunna kombinera sitt intresse för baseboll och intresse för andra kulturer. Han tycker att det ska bli spännande att få vara en del av den svenska basebollserien och samtidigt få lära sig om Sverige och svensk kultur. 


Leksand har sedan långt tillbaka ett fint utbyte med Japan i både näringslivet och kulturellt. Vi har inlett det här idrottsliga utbytet i samarbete med Siljan-Japan Stiftelsen och Tomoku Hus AB, vi hoppas att det kan bli ett stående inslag i Leksands Baseboll och Softbollklubb då Japan är en stor baseboll-nation. 


Kom till plan och se Motohiro in action! Vi önskar honom lycka till och ett varmt välkommen till Leksand! 


European Federations Cup 2019
2019-06-12 08:32
Som fjolårets svenska mästare i baseboll så representerar Leksand Lumberjacks Sverige i Europa cupen, European Federations Cup 2019. Europas bästa lag är på plats i Karlovac Kroatien 10-15 juni. 

Följ Leksand Lumberjacks och de andra lagens resultat via länken. https://www.baseballstats.eu/2019/karlovac/schedule.php

Föräldramöte, junior baseboll 13/5 kl.17.30
2019-05-07 14:04
Hej! 
Det är så roligt att vi under våren har fått nya ungdomar till vårt juniorlag! Era ungdomar och ni som föräldrar är varmt välkomna till Leksands Baseboll och Softbollklubb, en förening som erbjuder en kul sport i härlig gemenskap! 

Vi vill kalla er som nu har barn i vår verksamhet till föräldramöte där vi går igenom vad vi som förening står för samt vad vi förväntar oss av er föräldrar och barn. 

Välkommen till Siljansvallens möteslokal (vid fotbollsplanerna) måndagen den 13/5 kl. 17.30. 

Det är viktigt att ni kommer! 


Med vänlig hälsning, 
Styrelsen och Alec (Coach)
Kommande aktiviteter
Inga aktiviteter inbokade
Nyheter från föreningen
 
Huvudsponsorer
Övriga sponsorer