Välkommen!
SportAdmin använder Cookies för att förbättra din användarupplevelse. Genom att klicka på Jag Godkänner tillåter du detta. Här kan du läsa mer om cookies och hur SportAdmin använder dem.
Leksands Baseboll och Softbollklubb

Om klubben

Ove Leander var den blott 14-årige pojke som, i slutet av 1950-talet, utvecklade ett brinnande intresse för en totalt okänd sport. Med hjälp av sina bröder, några kompisar och andra intresserade bildade han ett lag som fortfarande är bland de främsta i Sverige. 

Föreningen har idag ca 200 medlemmar, varav drygt 70 är aktiva spelare spridda i barngruppen samt junior- och seniorlag i både softboll och baseboll.

 

Leksand har under alla år haft spelare representande Sverige under OS-kval, VM och EM, under VM i Holland 2005 var så många som 10 spelare från Leksand med i 25-mannatruppen. Leksand har som klubblag sedan mitten av 60-talet nästan årligen deltagit i de Europeiska Cuper som arrangeras, såsom Europacupen, Cupvinnarcupen och CEB-cupen.

Leksand tog sitt första SM-guld redan1964 och sedan har det bara rullat på och idag har Leksands Baseboll 22 SM-guld och Leksand Softboll 10 SM-Guld. De senaste SM-guldet togs i Baseboll 2021.

 
Huvudsponsorer
Övriga sponsorer