Välkommen!
SportAdmin använder Cookies för att förbättra din användarupplevelse. Genom att klicka på Jag Godkänner tillåter du detta. Här kan du läsa mer om cookies och hur SportAdmin använder dem.
Leksands Baseboll och Softbollklubb

Softboll-lagets amerikanska spelare säsong 2019!
2019-09-12 07:00
Johanna och Amelia in action!
I helgen gäller det, Softboll-laget spelar finalmatcher mot regerade mästarna Skövde Saints! bäst av 5 matcher vinner. Hittills har två matcher spelats där Skövde vann den första och Leksand vann den andra matchen. Vi har i år fått se ett fint sammansvetsat Softboll-lag under ledning av Anna-Karin Solén Westling och Mallin Ellström. Laget har visat på fina taktiska spel, homeruns och grand slam!

Under sommaren har vi haft två amerikanska spelare, som trots att de kom sent på säsongen, snabbt har kommit in i laget, stöttat upp laget och breddat våra spelare med ny träningsteknik och extra pitcherträning. Vi är väldigt glada över att ha Johanna Grauer och Amelia Trotter som en del av Lady Lumberjacks-truppen den här säsongen. Nedan får ni lära känna dem lite mer. 

Johanna Grauer kommer från Los Angeles, Kalifornien, USA. I Los Angeles har hon spelat pitcher i universitetsslaget UCLA (University of California Los Angeles). I USA har hon också varit en del av ungdomslandslaget (Team USA u19) och tog hem en guldmedalj med dem 2015. Eftersom Johanna också har svenskt medborgarskap så har hon i år också spelat i det Svenska Softboll-landslaget.  

Förutom Softboll så tycker Johanna om att resa och se nya platser. Hon gillar också att träna. Hon besökte ofta Sverige när hon växte upp eftersom hennes mamma är Svenska, så även om Leksand är en ny ort för henne hade hon en känsla för svenskt småstadsliv innan hon kom hit. Hon har verkligen tagit till sig Leksand och njutit av lugnet som råder till skillnad från storstadspulsen hemma i Kalifornien.

Johanna har verkligen uppskattat laget här, några spelarna träffade hon tidigare i somras när hon spelade med det svenska landslaget. "De berättade för mig om Leksands långa historia inom Softboll med fina vinster vilket tände en gnista  hos mig att få komma hit och spela". Hon tycker att det har varit otroligt roligt att lära känna alla i laget och se den utveckling som de gjort tillsammans under sommaren. Till finalen på lördag känner hon sig väldigt trygg och att laget har vad som krävs för att ta hem guldet till Leksand! 

Amelia Trotter kommer från Broomfield, Colorado, USA. Hon är en infield spelare som spelat Division III college softboll för Salisbury University som ligger i Maryland på den amerikanska östkusten. Hennes erfarenhet som collegestudent och Divsion III-spelare har gett henne fina erfarenhet och bredd, inte bara inom Softboll. Hon har tagit examen i piano och psykologi, sjungit i flera körer, skrivit artiklar för skoltidningen, jobbat som barista, studerat i Costa Rica och deltagit i flera välgörenhetsprojekt. Hon har till och med jobbat som högskolans maskot, "Sammy the Segull" vid olika sport event. :-) 

Amelia nämner att precis som andra möjligheter som dykt upp i hennes liv så var det av ren spontanitet som hon bestämde sig för att fånga möjligheten att åka till Sverige för att spela softboll och hon har älskat varje sekund av livet i Leksand. Leksand har blivit som ett andra hem för henne. Mycket tack vare det fina bemötandet som hon har fått av sin värdfamilj och Leksands fina charm och vackra vyer. 

Hennes lagkamrater har blivit hennes goda vänner och hon ser dem arbeta hårt på varje träning med det gemensamma målet att ta hem bucklan den kommande helgen. "De är verkligen underbara människor som jag tycker om att hänga med både på och utanför plan"

Sen hon kom hit har hon också haft möjlighet att resa lite i Sverige och det har gett henne många starka känslor för som hon säger "this awsome country". Hon avslutar med att den här erfarenheten har varit så inspirerade och hon ser fram emot att få komma tillbaka igen. Go Jacks! 

Vi önskar dem och hela laget ett varmt lycka till i finalen på lördag! Go Lady Lumberjacks!!  Nyhetsarkiv
Spelschema 2024 Baseboll2024-05-02 21:23
Årsmöte 21 april2024-03-24 11:25
Sommarskola 20232023-07-10 20:33
Sponsra en match! 2022-05-08 21:33
Knäcke Cup 4-5 juni2022-03-12 18:26
Styrelsen 20212021-06-21 22:30
2021-06-08 20:51
Matchdag idag! 2020-07-04 10:50
Spelschema 20192019-03-30 08:00
 
Huvudsponsorer
Övriga sponsorer