Välkommen!
SportAdmin använder Cookies för att förbättra din användarupplevelse. Genom att klicka på Jag Godkänner tillåter du detta. Här kan du läsa mer om cookies och hur SportAdmin använder dem.
Leksands Baseboll och Softbollklubb
Softboll

Softboll-intresserad? Vi behöver dig!
2021-01-31 09:00
Leksands softboll behöver växa, vi behöver både fler spelare, coacher och ledare, annars riskerar softbollen att försvinna som en självklar sport i Leksand! Är du intresserad, tveka inte, välkommen och bli en del av laget och klubben! 
Just nu står 7 softbollsugna unga spelare och väntar på besked om det blir något seriespel för dem eller inte. Senior-truppen består idag av 7 spelare och de är för få i laget för att få ställa upp enligt Svenska Baseboll och Softbollförbundets regler. På plan behöver det  vara minst 8 spelare men helst 12-13 stycken i laget för att få ihop säsongen.  

För 2 säsonger sedan tappade vi flera av de äldre rutinerade tjejerna i laget, som kände att de ville lägga handsken på hyllan efter det senaste sm-guldet. Efter det har det haltat både med att få fler att börja med sporten men också att hitta coacher och ledare som kan träna och leda ett ungt lag. Det har varit svårt att rekrytera och locka fler med osäkert läge i tränarstaben varje säsong. 

Under våren kommer vi i Leksand medverka i en nationell satsning där vi och förbundet vill få fler yngre tjejer att upptäcka sporten. Fler tjejer behövs helt enkelt till sporten! Vi har också i två säsonger haft en satsning på ett yngre flicklag (ålder 7-13 år) vi ser gärna att fler tjejer börjar där också, och är du intresserad som förälder att kliva in som ledare är du varmt välkommen. Du behöver inte ha några förkunskaper. 

Har du spelat tidigare och är sugen på att spela igen eller är du nyfiken att komma och testa så hör av dig! Är du sugen på att vara delaktig som tränare eller ledare? Välkommen att höra av dig så berättar vi mer, inga insatser är för små. Just nu behöver vi er mer än någonsin om softbollen ska överleva!

Kontakta oss på info@lbsk.se eller Anna Thornemo 073-7017132 om du är intresserad eller vill veta mer. 
 
Huvudsponsorer
Övriga sponsorer