Välkommen!
Vi använder Cookies för att ge dig en så bra upplevelse som möjligt.
Leksands Baseboll och Softbollklubb

35-plussare från Leksand spelade med stil i Barcelona!
2019-12-07 10:54
Mycket spelglädje och taggade Leksingar som brinner för sporten!

Under höstlovsveckan 2019 så spelades den första European Masters Cup i åldersklass 35+ i Barcelona Spanien och Sverige representerades av ett dam- och ett herrlag i i fastpitch softboll. 

Fem av damspelarna som deltog har spelat för Leksand, och Karin Hjelm som var yngst i laget spelar fortfarande. Maria Falk började spela softboll redan 1980 i Insjön (senare Leksand), och gjorde sin senaste säsong i Stockholm för över 20 år sen. Det var alltså ett gäng från flera softbollgenerationer som utgjorde laget, vilket var extra kul! Roligt också att alla syskonen Hjelm var med i turneringen: Karin, Linnéa och Kalle, som ingick i herrlaget. Övriga Leksands-spelare var Maria Daniels och Cecilia Lindstein.

Maria Falk säger om turneringen: 
”Trots att det var längesen många av oss spelade, så märktes det att vi hade tränat inför turneringen, för det såg riktigt bra ut. Vi  kom dessutom ihop som ett lag snabbt, fast vi inte hade kört någon riktig samling. Turneringen var jämn, och in i det sista hade vi chans att gå till final. Men det blev Spanien som mötte Italien i finalen, och italienskorna tog hem guldet. På herrsidan vann Teneriffa över Danmark i finalen.

Till nästa gång ska vi köra mycket slagträning på pitchermaskin, och med riktigt hög hastighet så att vi går till final! 😊”


Stort grattis till Lady Lumberjacks och SM-guldet i Softboll 2019
2019-09-15 19:48
SM-finalen i Softboll avgjordes idag i Skövde när Lady Lumberjacks knep guldet i den sista och avgörande matchen som slutade 16-5! 
Softboll-lagets amerikanska spelare säsong 2019!
2019-09-12 07:00
Johanna och Amelia in action!
I helgen gäller det, Softboll-laget spelar finalmatcher mot regerade mästarna Skövde Saints! bäst av 5 matcher vinner. Hittills har två matcher spelats där Skövde vann den första och Leksand vann den andra matchen. Vi har i år fått se ett fint sammansvetsat Softboll-lag under ledning av Anna-Karin Solén Westling och Mallin Ellström. Laget har visat på fina taktiska spel, homeruns och grand slam!

Under sommaren har vi haft två amerikanska spelare, som trots att de kom sent på säsongen, snabbt har kommit in i laget, stöttat upp laget och breddat våra spelare med ny träningsteknik och extra pitcherträning. Vi är väldigt glada över att ha Johanna Grauer och Amelia Trotter som en del av Lady Lumberjacks-truppen den här säsongen. Nedan får ni lära känna dem lite mer. 

Johanna Grauer kommer från Los Angeles, Kalifornien, USA. I Los Angeles har hon spelat pitcher i universitetsslaget UCLA (University of California Los Angeles). I USA har hon också varit en del av ungdomslandslaget (Team USA u19) och tog hem en guldmedalj med dem 2015. Eftersom Johanna också har svenskt medborgarskap så har hon i år också spelat i det Svenska Softboll-landslaget.  

Förutom Softboll så tycker Johanna om att resa och se nya platser. Hon gillar också att träna. Hon besökte ofta Sverige när hon växte upp eftersom hennes mamma är Svenska, så även om Leksand är en ny ort för henne hade hon en känsla för svenskt småstadsliv innan hon kom hit. Hon har verkligen tagit till sig Leksand och njutit av lugnet som råder till skillnad från storstadspulsen hemma i Kalifornien.

Johanna har verkligen uppskattat laget här, några spelarna träffade hon tidigare i somras när hon spelade med det svenska landslaget. "De berättade för mig om Leksands långa historia inom Softboll med fina vinster vilket tände en gnista  hos mig att få komma hit och spela". Hon tycker att det har varit otroligt roligt att lära känna alla i laget och se den utveckling som de gjort tillsammans under sommaren. Till finalen på lördag känner hon sig väldigt trygg och att laget har vad som krävs för att ta hem guldet till Leksand! 

Amelia Trotter kommer från Broomfield, Colorado, USA. Hon är en infield spelare som spelat Division III college softboll för Salisbury University som ligger i Maryland på den amerikanska östkusten. Hennes erfarenhet som collegestudent och Divsion III-spelare har gett henne fina erfarenhet och bredd, inte bara inom Softboll. Hon har tagit examen i piano och psykologi, sjungit i flera körer, skrivit artiklar för skoltidningen, jobbat som barista, studerat i Costa Rica och deltagit i flera välgörenhetsprojekt. Hon har till och med jobbat som högskolans maskot, "Sammy the Segull" vid olika sport event. :-) 

Amelia nämner att precis som andra möjligheter som dykt upp i hennes liv så var det av ren spontanitet som hon bestämde sig för att fånga möjligheten att åka till Sverige för att spela softboll och hon har älskat varje sekund av livet i Leksand. Leksand har blivit som ett andra hem för henne. Mycket tack vare det fina bemötandet som hon har fått av sin värdfamilj och Leksands fina charm och vackra vyer. 

Hennes lagkamrater har blivit hennes goda vänner och hon ser dem arbeta hårt på varje träning med det gemensamma målet att ta hem bucklan den kommande helgen. "De är verkligen underbara människor som jag tycker om att hänga med både på och utanför plan"

Sen hon kom hit har hon också haft möjlighet att resa lite i Sverige och det har gett henne många starka känslor för som hon säger "this awsome country". Hon avslutar med att den här erfarenheten har varit så inspirerade och hon ser fram emot att få komma tillbaka igen. Go Jacks! 

Vi önskar dem och hela laget ett varmt lycka till i finalen på lördag! Go Lady Lumberjacks!!  


Två starka vinster i softboll idag!
2019-08-17 20:51
2 starka vinster levererade softbolltjejerna idag! Dagens dubbelmöte mot söder bjöd på fint spel. 3 homeruns fick publiken jubla till, 1 av Malin Ellström och 2 av amerikanskan Amelia Trotter.

 Karin Hjelm och vårat nytillskott Johanna Grauer bjöd på förstklassig pitchning. Matcherna vanns av Leksand med siffrorna 15-0 och 22-0. I morgon väntar dubbelmöte mot Enköping kl 12 och ca 15. Välkomna!
Baseboll
Välkommen till Leksand Motohiro Koga!
2019-06-24 11:18, Baseboll

En del av er har kanske redan sett Motohiro spela match. Motohiro är en av våra utländska spelare för säsongen, han kommer från Osaka, Japan och han anlände till Leksand i början av juni, han landade rakt in i pågående säsong och hann också följa med baseboll-laget till Federations Cup i Kroatien. 


Osaka University Baseball Club är hans hemma-klubb och vi är glada att ha honom som spelare i sommar som förstärkning och ett kulturellt utbyte! Motohiro började spela baseboll i 10-års-åldern, som junior spelade han första och andra base och som senior på universitet som outfielder och pitcher. Hans största intresse är baseboll, på fritiden gillar han att kolla på MLB-matcher och följa sina japanska favoritspelare Ichito (Seattle Mariners) och Hideki Matsui (New York Yankees). 


Han är förväntansfull inför säsongen i Leksand och ser fram emot att kunna kombinera sitt intresse för baseboll och intresse för andra kulturer. Han tycker att det ska bli spännande att få vara en del av den svenska basebollserien och samtidigt få lära sig om Sverige och svensk kultur. 


Leksand har sedan långt tillbaka ett fint utbyte med Japan i både näringslivet och kulturellt. Vi har inlett det här idrottsliga utbytet i samarbete med Siljan-Japan Stiftelsen och Tomoku Hus AB, vi hoppas att det kan bli ett stående inslag i Leksands Baseboll och Softbollklubb då Japan är en stor baseboll-nation. 


Kom till plan och se Motohiro in action! Vi önskar honom lycka till och ett varmt välkommen till Leksand! 


Softboll
Börja spela softboll i vårt nystartade flicklag!
2019-06-20 21:18, Softboll
Kom och spela softboll med vårat nystartade flicklag! vi kör på torsdagar 17, vid softbollplanen. 

Kom i gympaskor, träningsklädd och vattenflaska. Handske finns att låna.

För tjejer mellan 6 och 12 år.

Första träffen blir 20 juni.

Alla är välkomna - gamla som nya spelare.
Kom och testa en härlig sommarsport !🥎

Frågor? maila info@lbsk.se

/ Lisa, Emilia och Matilda

Följ oss på Facebook!
Nyheter från våra grupper
 
Huvudsponsorer
Övriga sponsorer