Välkommen!
SportAdmin använder Cookies för att förbättra din användarupplevelse. Genom att klicka på Jag Godkänner tillåter du detta. Här kan du läsa mer om cookies och hur SportAdmin använder dem.
Leksands Baseboll och Softbollklubb
Baseboll

Välkommen till Leksand Motohiro Koga!
2019-06-24 11:18

En del av er har kanske redan sett Motohiro spela match. Motohiro är en av våra utländska spelare för säsongen, han kommer från Osaka, Japan och han anlände till Leksand i början av juni, han landade rakt in i pågående säsong och hann också följa med baseboll-laget till Federations Cup i Kroatien. 


Osaka University Baseball Club är hans hemma-klubb och vi är glada att ha honom som spelare i sommar som förstärkning och ett kulturellt utbyte! Motohiro började spela baseboll i 10-års-åldern, som junior spelade han första och andra base och som senior på universitet som outfielder och pitcher. Hans största intresse är baseboll, på fritiden gillar han att kolla på MLB-matcher och följa sina japanska favoritspelare Ichito (Seattle Mariners) och Hideki Matsui (New York Yankees). 


Han är förväntansfull inför säsongen i Leksand och ser fram emot att kunna kombinera sitt intresse för baseboll och intresse för andra kulturer. Han tycker att det ska bli spännande att få vara en del av den svenska basebollserien och samtidigt få lära sig om Sverige och svensk kultur. 


Leksand har sedan långt tillbaka ett fint utbyte med Japan i både näringslivet och kulturellt. Vi har inlett det här idrottsliga utbytet i samarbete med Siljan-Japan Stiftelsen och Tomoku Hus AB, vi hoppas att det kan bli ett stående inslag i Leksands Baseboll och Softbollklubb då Japan är en stor baseboll-nation. 


Kom till plan och se Motohiro in action! Vi önskar honom lycka till och ett varmt välkommen till Leksand! 


 
Huvudsponsorer
Övriga sponsorer