Föreningen

Ove Leander var den blott 14-årige pojke som, i slutet av 1950-talet, utvecklade ett brinnande intresse för en totalt okänd sport. Med hjälp av ett antal kompisar och andra intresserade bildade han ett lag som fortfarande är bland de främsta i Sverige.

Föreningen har idag ca 130 medlemmar, spridda i pojk- och flicklag, juniorlag i både softboll och baseboll, och seniorlag på båda sidorna.

Leksand har under alla år haft spelare representande Sverige under OS-kval, VM och EM, under VM i Holland 2005 så många som 10 spelare fanns med i 25-mannatruppen. Leksand har som klubblag sedan mitten av 60-talet nästan årligen deltagit i de Europeiska Cuper som arrangeras, såsom Europacupen, Cupvinnarcupen och CEB-cupen.

Leksand tog sitt första SM-guld redan1964 och sedan har det bara rullat på och idag har Leksands Baseboll 20 SM-guld och Leksand Softboll 10 SM-Guld.

Ange alt-text här.

Uppdaterad: 25 JUN 2018 13:03

HUVUDSPONSORER

leksands sparbank

clas ohlson

korstäppan

enervit

SISU_Webb_Banner_170X170_samverkan

sponsorhuset

När du handlar på nätet går

du via Leksand BSKs länk

på Sponsorhuset så stöder

du klubben vid varje inköp!

Se baseboll LIVE på

Logga